Versenyek képekben

Masters Eb

 

Schneider Erzsébet bronzérmes a masters Eb-n

 

A luxemburgi Hammban rendezték meg az idei masters fekvenyomó Európa-bajnokságot.

A három napos viadalon a nőknél a masters I. kategóriában 84 kg-ban Schneider Erzsébet, az Orosházi Toldi SE versenyzője először 90 kg-on kezdett, ami kifogott rajta. Másodszorra biztosan teljesítette a súlyt az orosházi sportoló, majd harmadikra a 97,5 kg-ot is kinyomta, így bronzérmet szerzett.

 

Schneider Erzsébet III. hely


Fekvenyomó Ob

 

Korosztályos Fekvenyomó Magyar Bajnokság

 

2011. október 29-én Beleden rendezte meg a Magyar Erőemelő Szövetség az Ifjúsági és Junior Fekvenyomó Magyar Bajnokságot.

Klubunkat három fő képviselte. Imre Daniella 72 kg-ban 80 kg-ot teljesített, ezzel az eredménnyel ifiben és juniorban is arany érmet szerzett.

+84 kg-ban Szabó Ágnes 165 kg-mal első helyet, még Kovács Vivien 130 kilóval a harmadik helyet szerezte meg.

A junior női csapat a második helyen végzett!

Imre Daniella, Szabó Ágnes, Kovács Vivien


Erőemelő ob

 

12 aranyat szereztek a Toldisok

 

2011. október 7-9. között került megrendezésre Budapesten, a XXII. Női, Férfi Ifjúsági, Junior, Masters és Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokság.

A második napon két Toldis mutathatta meg  tudását. Először Zeitler Márton 74 kg-ban, majd Czentye Péter 83 kg-ban. Mindkét versenyző az első helyet szerezte meg.

 

harmadik napon négy női és egy férfi versenyző indult  a Toldi színeiben. Imre Daniella 72 kg-ban ifjúsági, junior és felnőtt korosztályban is az első helyen végzett. Cseh Zita 84 kg-ban szintén arany érmes lett mindkárom korosztályban. Ezzel megmutatták, hogy ifjúsági koruk létére, a felnőttek között is megállják a helyüket. +84 kg-ban Szabó Ágnes és Kovács Vivien mérték össze tudásukat. Ági első helyen, még  Vivi második helyen végzett.

Férfi 105 kg-os kategóriában Szöllősi Gábor indult. Ő is a remek I. helyet szerezte meg. Abszolútban pedig a III. helyet.

 

Összesítve a nők 8 arany és 2 ezüst érmet hozhattak haza. A csapatversenyben a junior és felnőtt kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhattak.

Wilks pont alapján az aboszolút díjazásban is taroltak a Toldis  hölgyek, mert ifiben Zita I. Daniella II. helyen, még  junior és felnőtt kategóriában Ági I. Vivi II. Zita III. helyet szerezte meg.

Férfiaknál 4 aranyérem született.

remek helyezések mellé sok országos csúcs is született, ezt majd a részletes eredményeknél lehet megtekinteni.

 

Nők eredményei:

Imre Daniella G: 130 IOCS Fny: 80    Fh: 137,5 IJOCS  Ö: 347,5 IOCS I. hely IJF

                      Abszolút: Ifjúsági II. hely

Cseh Zita   G: 170 IJOCS Fny: 105 IOCS Fh: 152,5 IJOCS Ö:427,5 IJOCS I.hely IJF

                     Abszolút: Ifjúsági I. hely, junior és felnőtt III. hely

Szabó Ági:    G: 200  Fny: 172,5 JFOCS Fh: 170   Ö: 542,5 JFOCS  I. hely JF

                     Abszolút: Junior és felnőtt I. hely

Kovács Vivi:  G: 205 JFOCS Fny: 137,5    Fh: 175    Ö: 517,5   II. hely JF

                     Abszolút: Junior és felnőtt II. hely

Csapat: Junior és felnőtt I. hely

 

Férfiak eredményei:

Czentye Peti G: 250 JOCS    Fny: 150       Fh: 240           Ö:640 JOCS      I. hely JF

Zeitler Marci  G: 200             Fny: 165       Fh: 220           Ö: 585              I. hely F

Szöllősi Gabi G: 275             Fny: 205        Fh: 255           Ö: 735              I. hely F

                     Abszolút felnőtt III. hely

 

Az Orosházi Toldi SE versenyzői összesen 19 országos csúcsot állítottak fel a különböző korcsoportokban.


Pénz miatt lemaradnak

A pénz miatt több versenyről is lemaradnak az erőemelők

Az Orosházi Toldi SE évek óta meghatározó szerepet tölt be a hazai erőemelő sportban. Az orosháziak idei szerepléséről, és a további tervekről beszélgettünk Musztafa Imre vezetőedzővel.

 

Májusban kezdték a nemzetközi megmérettetést Pilsenben és Söldenben. Ezeken a versenyeken milyen tapasztalatokat szerzett?
Az idei felnőtt kontinensbajnokságon három versenyzőnk indult a söréről híres cseh városban. A hölgyeknél +84 kg-ban a még junior korú Szabó Ági mérlegelt a legkisebb testsúllyal, és végül a negyedik helyen végzett. Öt új magyar csúcsot állított fel Pilsenben, az összetettben 530 kg-ig jutott, ami minden idők legjobb magyar junior eredménye.

Ugyanebben a súlycsoportban szerepelt Kovács Vivien is, aki 500 kg-os összteljesítménnyel az ötödik helyet szerezte meg. A harmadik orosházi induló a férfiaknál 105 kg-ban szereplő Szöllősi Gábor volt, aki harmincöt kilogrammal jobb eredményt ért el összetettben, mint tavaly az országos bajnokságon, és végül 720 kg-ot teljesített.

Az ausztriai Söldenben a fekvenyomó világbajnokságon a junioroknál +84 kg-ban Szabó Ágnes aranyérmes lett. Az ifjúságiaknál 84 kg-ban Imre Daniella szerezte meg a világbajnoki címet, míg 72 kg-ban Cseh Zita a dobogó második fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.    

Haladjunk előre az idei versenynaptárban. Augusztus elején rendezték ugyancsak Pilsenben a fekvenyomó Európa-bajnokságot. Ezen Szabó Ágnes új junior világcsúcsot állított fel. Mesélne erről a viadalról?
Azzal kezdeném, hogy a mindössze tizenhat éves, nagyon tehetséges Cseh Zita jól mutatkozott be a felnőtt mezőnyben, hiszen 72 kg-ban új országos csúccsal, 115 kg-os eredménnyel lett nyolcadik. Szabó Ágnes a +84 kg-osok mezőnyében indult. Elsőre 165 kg-mal biztosította be magát, majd a 175 kg-ot is kinyomta.

Ezt követően kértük az új junior világcsúcsot jelentő 182,5 kg-ot, amelyet Ági teljesített, és ezzel az eredménnyel bronzérmet nyert. Ez a szám hozta egyébként a legszínvonalasabb versenyt az Eb-n, ugyanis itt megdőlt a felnőtt világrekord is, a harminchatéves orosz Zotova Natalia 205 kg-os eredménnyel győzött. Itt szeretném megjegyezni, hogy míg Szabó Ági testsúlya 102 kg volt, addig Zotova 121 kg-mal mérlegelt.        

— Szeptember elején rendezték az idei junior erőemelő világbajnokságot a kanadai Moose Jawban. Erre a versenyre nem tudtak kijutni, pedig Szabó Áginak jó esélye lett volna az érmes helyezésre...
— Sajnos anyagi okai voltak annak, hogy nem tudtunk kijutni Kanadába. A jelenlegi gazdasági válság jelentősen érinti a sportot is, mi sem vagyunk kivételek ezalól. Két versenyzőnk Cseh Zita és Szabó Ágnes indulhatott volna ezen a vb-n, amelyen a tavaszi pilseni Eb-n elért 530 kg-os teljesítményével Ági ezüstérmes lehetett volna a +84 kg-osok mezőnyében.

— Milyen feladatok várnak még az orosházi erőemelőkre ebben az évben?  
— Mint a magyar felnőtt erőemelő válogatott szövetségi kapitánya örömmel mondhatom, hogy a novemberi pilseni felnőtt erőemelő világbajnokságra készülő válogatott keretben hat orosházi versenyző található. Mindez azt jelenti, hogy a tizenkét tagú felnőtt válogatott fele orosházi. A nőknél 72 kg-ban Cseh Zita, 84 kg-ban Szabó Ágnes és +84 kg-ban Kovács Vivien nevezését adtuk le. A férfiaknál 74 kg-ban Zeitler Márton, 105 kg-ban Szöllősi Gábor, míg 120 kg-ban Kovács Ferenc tagja a Toldi SE versenyzői közül a válogatott keretnek. Fontos célként fogalmaztuj meg, hogy Szabó Ágnes megjavítsa fekvenyomásban az általa idén felállított világrekordját. Az idén lesz még felnőtt erőemelő magyar bajnokság a fővárosban, valamint megrendezik Beleden az ifjúságiak és juniorok fekvenyomó magyar bajnokságát. Ezen az utóbbin nem tudok részt venni, mivel Luxemburgban leszek versenybíróként a masters fekvenyomó Európa-bajnokságon.                       

— Sokan kérdezik a szurkolók közül, hogy mikor láthatják Orosházán a nemzetközi szinten jegyzett erőemelőket?
— A korábbi évekhez hasonlóan december elején szeretnénk megrendezni a Gyopáros-kupa nemzetközi fekvenyomó versenyt. Most azon dolgozunk, hogy szponzorok bevonásával megteremtsük ennek a viadalnak az anyagi hátterét. A tervek szerint hat országból érkeznek majd versenyzőkre a Gyopáros-kupára, és várhatóan több mint hatvanan indulnak a viadalon. Ezzel a versennyel egyidőben szeretné megrendezni Orosházán a Magyar Erőemelő Szövetség évadzáró összejövetelét.

(Forrás: www.beol.hu 2011.09.18.)


Pilsen fekvenyomó eb

 

Szabó Ágnes új junior világcsúcsot, még

Cseh Zita új ifjúsági és junior magyar

csúcsot állított fel

 

 

A csehországi Pilsenben az idei nyílt felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokságon a mezőny legfiatalabb indulója, a mindössze tizenhat éves Cseh Zita, az Orosházi Toldi SE versenyzője újoncként mutatkozott be a felnőttek között.

 

Az idei ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet nyert sportoló 110 kg-mal kezdett, amelynek sikeres teljesítése után második fogásra a 115 kg-t nem tudta kinyomni. Cseh Zita harmadjára teljesítette a 115 kg-ot, és a nyolcadik helyet szerezte meg.

 

A nőknél +84 kg-ban Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE emelője, aki ebben az évben is junior világbajnok lett, először a 165, majd a 175 kg-ot is kinyomta, ezzel Musztafa Imre tanítványa bronzérmet bebiztosította magának. A harmadik fogás 182,5 kg volt, Ági ezt is magabiztosan teljesítette, ezzel felállította az új junior világcsúcsot.

 

(az alábbi linken meg lehet tekinteni Zita és Ági versenyét a következő időpontokban:)

Zita: 5:00  19:25  30:25

Ági:  55:35  1:12:40  1:32:40

http://www.ustream.tv/recorded/16446901

Ági utolsó nyomása: http://www.youtube.com/watch?v=mJS_ygXitGo

az ünnepélyes díjátadó videója:

http://www.ustream.tv/recorded/16448675

 

Szabó Ágnes a dobogó harmadik fokán

 

Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség Elnöke a következőkkel jellemezte a két Toldis versenyző teljesítményét:

"A 72 kg-os súlycsoportban a mezőny legfiatalabb versenyzője, Cseh Zita (Orosházi Toldi SE) vette fel a küzdelmet Európa legjobbjaival, nagyszerűen versenyzett, 115 kg-ot teljesített, ami új magyar ifjúsági és junior rekord. Az orosháziak fiatal versenyzője néhány éven belül meghatározó egyénisége lehet a sportágban."

"Szintén kiválóan szerepelt az idén már junior világbajnoki címet is szerzett Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője, aki a +84 kg-os súlycsoportban, kirobbanó erőben versenyezve, a 182,5 kg-os junior világcsúcsot elérve a bronzérmet szerezte meg, halkan megjegyzem, hogy közel 10 kg "benne maradt", de ez így volt megtervezve - nagyon jól! Jövőre retteghetnek a kategória versenyzői, mert az egyenletesen fejlődő magyar bajnok minden bizonnyal 200 kg fölé kerül, s akkor új korszak kezdődik a női +84 kg-os súlycsoportban!"                                                                

(Forrás: www.hunpower.hu)

 


Partnereink