Versenyek képekben

Évforduló

25 éves az Orosházi Toldi S.E.!

Már negyed évszázada azon fáradoznak az egyesület vezetői, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy minél tehetségesebb és sikeresebb sporolók kerüljenek ki ezen egyesület "keze alól".

 

1987-2012


Év sportolója

Orosháziak az Év Sportolói között

 

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az MTI ma (2011. december 7.) tette közzé a 2011-es esztendő legjobbjait

Városunk három kiváló sportolója, Böczögő Dorina, Kárai Tamás és Szabó Ágnes is szakága legjobbja lett idén.

Erőemelés – Szabó Ágnes

Az erőemelők közül női vonalon az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes lett az év sportolója, aki ezzel már negyedjére érdemelte ki ezt a kitüntető címet. Az Pilseni EB-n 4. helyet szerzett, a fekvenyomó EB-n juniorként bronzérmes lett és új junior világcsúcsot állított fel. Októberben junior és felnőtt magyar bajnok lett, majd novemberben a felnőtt világbajnokságon juniorként lett második.


Cseh Zita

Tegnap tudtam meg, hogy Januárban Cseh Zita elhagyja a Toldi S.E t !! Már Augusztusban sejteni lehetett, hogy így lesz mikor az édesanyja férjhez ment újból. Nagyon sajnálom az egyik legtehetségesebb versenyzőmet vesztem el és veszti el a Magyar Erőemelő sport ! Svédország lesz az új hazája és ott fog élni ! Számomra döbbenet, hogy fiatalok ezrei hagyják el ezt a szerencsétlen országot !! Úgy sportolók mint egyszerű emberek. A 2014 es Orosházán rendezett Ifjúsági és Junior Világbajnokság már nélküle lesz megrendezve. Sok sikert kívánok neked Zita és boldog életet új hazádban !! Engem még arra tanított édesanyám " ÁLDJON, VAGY VERJEN SORS KEZE ITT ÉLNED S HALNOD KELL ! " Mi idősebbek maradunk ebben a szándékosan tönkre tett országban melynek módszeres elpusztítása most is tudatosan folyik ! Isten veled kislány !

Musztafa Imre

Toldi Se elnök

2011.11.30. 


Fekvenyomó Ob

2011. november 26-27.  zajlott Budapesten a XXII. Női, Férfi Fekvenyomó Magyar Bajnokság. Természetesen az Orosházi Toldisok is elindultak az ország egyik legrangosabb eseményén.

A verseny első napján három női és férfi versenyzőnk volt. A nőknél Pogány Andi 63 kg-os súlycsoportban 77,5 kilós teljesítményével az ötödik helyet szerezte meg egy nagyon erős mezőnyben. 72 kg-ban Imre Daniella és Schneider Erzsébet versenyzett. Daniella 85 kg-ot teljesített, ezzel megnyerte ezt a súlycsoportot, Erzsinek sajnos nem sikerült érvényes gyakorlatot bemutatnia. A férfiaknál Zeitler Márton három érvényes gyakorlatot bemutatva, 175 kilós teljesítményével a második helyen végzett. Kovács Norbert 142,5 kilóval hatodik lett. Szöllősi Gábornak is mindhárom kísérlete érvényes volt, 210 kilóval végzett, ez a negyedik helyet jelentette számára.

A második napra két női versenyző maradt. Cseh Zita 84 kilós súlycsoportban 107,5 kilós teljesítményével ezüst érmet szerzett. Szabó Ágnes +84 kg-ban három érvényes fogást bemutatva  180 kilóig jutott, ezzel nyerte ezt a súlycsoportot. Ági az abszolút helyezésben is az első helyen végzett. A női csapat a dobogó harmadik fokára állhatott.


Erőemelő Vb

Az orosházi Szabó Ágnes junior világcsúccsal ezüstérmes fekvenyomásban

 

A söréről híres cseh városban Pilsenben a felnőtt erőemelő világbajnokságon szombaton szerepelt a nőknél az Orosházi Toldi SE két még junior korú versenyzője a +84 kg-osok mezőnyében.

Szabó Ágnes guggolásban 200 kg-mal a hatodik helyet szerezte meg, míg Kovács Vivien 207,5 kg-os teljesítménnyel az ötödik lett. Következett a fekvenyomás, amelyben Szabó Ágnes 170 kg-mal kezdett, majd a 182,5 kg-ot is kinyomta, és ezzel új junior világcsúcsot állított fel. Az orosháziak kiválóságát ebben a számban csak az orosz Karpova Galina előzte meg, aki 190,5 kg-mal győzött. Kovács Vivien 125 kg-ig jutott, és ezzel a hetedik helyen végzett. Felhúzásban Szabó Ágnes 167,5 kg-os teljesítménnyel a nyolcadik lett, Kovács Vivien 182,5 kg-mal a hetedik helyet szerezte meg.
Az összetettben Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE vezetőedzőjének két tanítványa közül, Szabó Ágnes 550 kg-mal a negyedik helyen végzett, míg Kovács Vivien 515 kg-os teljesítménnyel a hatodik lett. Az aranyérmet új összetett világcsúccsal, a 43 éves orosz Karpova Galina szerezte meg 721 kg-mal.

Szabó Ágnes, Musztafa Imre, Kovács Vivien

 

Guggolás videó

Ági:  1:15     12:40    22:50        Vivi: 2:10  10:55  21:38

Fekvenyomás videó

Vivi: 00:12   11:45     22:10       Ági:  8:05  18:45  29:35 

Felhúzás videó

Ági:  00:15    7:52     15:50        Vivi: 1:10   8:50   17:45

Eredményhirdetés videó

  


 

Világbajnokságot rendezhet Orosháza

86-23 arányban városunkra tették voksukat a Nemzetközi Erőemelő Szövetség tagjai, az orosháziak szombaton versenyeznek a felnőtt vébén.

 

Pilsenben rendezik ezekben a napokban a felnőtt erőemelő világbajnokságot, melynek több orosházi vonatkozása is van. Itt dőlt el tegnap véglegesen, hol rendezhetik a 2014-es ifjúsági, junior erőemelő világbajnokságot.

Orosháza is beadta pályázatát, sikerrel. Musztafa Imre klubelnöktől kaptuk a gyorshírt, miszerint 86-23 arányban a Nemzetközi Erőemelő Szövetség tagországainak képviselői úgy döntöttek, városunkban mérhetik össze tudásukat, edzettségüket a világ legjobbjai 2014-ben. Több száz sportoló érkezik majd Orosházára.

Az Orosházi Toldi SE vezetőedzője hozzátette, az orosháziak a szombati versenynapon küzdenek majd az érmekért Pilsenben.

Nézd meg Orosháza bemutatkozó filmjét, amit az erőemelő vb rendezési jogáért kiírt pályázathoz adtak be. A kisfilmet a pályázati anyaghoz az Orosházi Városi Televízió stábja készítette el.

videó link

 


Partnereink