Versenyek képekben

Díjátadó

Díjátadó

 

Ünnepélyes keretek között adták át a díjakat a tavalyi év eredményei alapján a Sportok Házában. Az Orosházi Toldi SE versenyzői is "bezsebeltek" pár díjat.

Musztafa Imre a nemeztközi eredményesség alapján az edzők között az első helyen végzett. A csapatversenyben a Toldi SE erőemelésben első, még fekvenyomásban második lett.

Imre Daniella a tavalyi évben elért sikeres szerepléséért két kupát is átvehetett. Először a Fekvenyomó világbajnoki ezüst érme miatt, majd az Erőemelő Világbajnokságon szerzett harmadik helyéért.

Schneider Erzsébet is gazdagabb lett egy díjjal a tavalyi Masters Fekvenyomó Európabajnokságon elért második helyért.

Szabó Ágnes A Fekvenyomó Európabajnokság harmadik helyéért és a Fekvenyomó Világbajnokságon megszerzett ezüst érme miatt vehette át a kupákat. Ezen felül ő lett az év erőemelője és fekvenyomója is.

 


Kaunas Ági

 

 

Szabó Ágnes bronzérmes a világbajnokságon

A litvániai Kaunasban folytatódott pénteken a fekvenyomó világbajnokság.

Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE válogatott versenyzője, aki erőemelőként egyedüli magyarként képviseli hazánkat a nyáron Caliban a világjátékokon a nyílt kategóriában +84 kg-ban mutatta be tudását.

Az orosházi sportolónő kemény munkából vett részt a viadalon, és 160 kg-mal kezdett, amit biztosan teljesített. Ezt követően másodikra a 167,5 kg-ot nem tudta kinyomni, majd harmadik kísérletre teljesítette a súlyt, így Musztafa Imre edző tanítványa bronzérmet szerzett.

 

Musztafa Imre és Szabó Ágnes

 Kaunas Móni

 

 

Lovas Mónika ezüstérmes a kaunasi vébén

 

A litvániai Kaunasban a fekvenyomó világbajnokságon szerdán bemutatkozott Lovas Mónika, az Orosházi Toldi SE versenyzője.

A junioroknál +84 kg-ban induló, 19 éves sportoló 120 kg-mal kezdett, és magabiztosan teljesítette a kezdősúlyt. Ezt követően a 127,5 kg-ot, majd harmadik fogásra a 130 kg-ot is kinyomta Musztafa Imre edző tanítványa, aki így ezüstérmet nyert.

Musztafa Imre és Lovas MónikaKiskunmajsa nyomó

 

Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság

 

2013. május 18-án Kiskunmajsa adott otthont az Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak. Természetesen a Toldisok is részt vettek a viadalon.

A nők eredményei:

Balázs Renáta 63 kg-ban 62,5 kg-os teljesítménnyel ifi 1. junior 1. és az ifi abszolút kategóriában is első lett.

Imre Daniella 72 kg-ban 100 kg-ot sikerült teljesítenie. Ezzel arany érmet szerzett. Emellett junior abszolút értékelésben 3. lett.

Schneider Erzsébet 72 kg masters (40-50 év közöttiek) korosztályban 87,5 kg-ot nyomott. Ezzel ő is arany érmet szerzett. Abszolútban első lett.

Haklik Dorottya ifjúsági 84 kg-ban 75 kg-ot teljesített, ezzel ifi 1. még junior 2. helyen végzett. Ifjúsági abszolút értékelésben második lett.

Lovas Mónika +84 kg junior kategóriában 127,5 kg-ot sikerült teljesíteni. Ezzel ezüst érmet szerzett.

A junior női csapat a dobogó legfelső fokára állhatott.

A férfiaknál Kovács Norbert és Róka Tamás junior 74 kg-ban indult. Norbi 140 kilóval 5. még Tamás 137,5 kilóval 6. lett.

Szabó Árpád 105 kilósok között 170 kg-ot nyomott, ezzel 4. lett.

Horváth Mihály junior 120 kg-ban 130 kilóval bronz  érmet szerzett.

Összesítve 5 arany, 2 ezüst, 1 bronz, 1 negyedik, 1 ötödik és 1 hatodik helyet szereztek a toldisok.

 


felnőtt eb 2013.

 

Szabó Ágnes ezüstérmet szerzett fekvenyomásban a nyílt Eb-n

 

Pilsenben a nyílt erőemelő Európa-bajnokságon csütörtökön mutatkozott be Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője a +84 kg-osok között.

A nyári világjátékokra készülő orosházi sportolónő kemény edzések után, munkából vett részt a viadalon. Guggolásban 200 kg-os eredménnyel az ötödik helyen végzett. Fekvenyomásban 160 kg-mal kezdett a válogatott erőemelő, ami sikerült. Ezután 165 kg-ot kért Szabó Ágnes és ezt is kinyomta, sajnos a 170 kg már kifogott rajta, de 165 kg-mal így is megszerezte ebben a fogásnemben az ezüstérmet

Felhúzásban a kezdősúly 160 kg volt, amit teljesített a Toldi SE sportolója, majd a 167,5 kg is sikerült. Harmadik fogásra 172,5-et kért, és teljesített Musztafa Imre edző tanítványa, aki ebben a számban is ötödik lett, miként összetettben ötödikként zárt 537,5 kg-mal.

 

Musztafa Imre és Szabó Ágnes


Partnereink